Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
Ministarstvo poljoprivrede i životne sredine - najpozitivniji utisak ovogodišnje ECOFAIR-a
utorak, 21 oktobar 2014 14:34
Tradicionalno i ove godine, preduzeće Greentech je ostvarilo zapažen nastup na Međunarodnom sajmu životne sredine – ECOFAIR na Beogradsku sajmu, održanog na Beogradskom sajmu u periodu od 13. do 16. oktobra 2014. godine  i ostvarilo brojne poslovne susrete sa svojim saradnicima i dobavljačima. Znatno manji broj izlagača nego prethodnih godina pokazuje da je ekonomska kriza pogodila i preduzeća koja pripadaju „zelenoj“ industriji, a koja sve teže uspevaju da investiraju u promociju svoje delatnosti.  Ipak, vidan pomak u odnosu na protekle sajmove napravilo je resorno ministarstvo, koje je ujedno bilo i pokrovitelj sajma.

Definitivno najpozitivniji utisak ovogodišnjeg ECOFAIR-a  je živ i konstruktivan dijalog privrede sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i životne sredine koje trajao sva 4 dana sajma. Svojim aktivnim učešćem u pratećem programu, okruglim stolovima, konferencijijama, kao i u direktnim susretima sa predstavnicima privrede na štandovima izlagača doprineli su da bojažljiv optimizam prevlada razočarenje zbog lošije ponude i manje posećenosti ovogodišnjeg Međunarodnog sajma životne sredine.

foto

Preduzeće Greentech je ove godine svoj nastup upotpunilo inovativnom ručnom presom za odlaganje PET boca svih veličina. Prva takve vrste u Srbiji, ručna presa za PET patentirana u radionici Solagro tima, koju čine mladi inženjeri  tehnike i poljoprivrede (www.solagroteam.com) izazvala je veliko interesovanje posetilaca. Namenjena je prikupljanju PET boca u zatvorenim prostorima kao što su javne i obrazovne ustanove, poslovni prostori i slično gde standardne otvorena spremišta za PET nisu prihvatljivo rešenje. Presa za PET je pogodna i za upotrebu na javnim manifestacijama poput koncerata ili festivala na otvorenom, gde veliki broj posetilaca podrazumeva i veliku količinu proizvedenog PET otpada. Vizuelno je dopadljiva, pa istovremeno može da posluži i kao prostor za brendiranje. Nakon sajma životne sredine ručna presa za PET je postavljena u preduzeću EIPIX ENTERTAINMENT DOO iz Novog Sada, prvom privrednom subjektu u Novom Sadu u okviru kog će Greentech i Recan fond organizovati sakupljanje PET boca i limenki za reciklažu.


foto