Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
EDUKATIVNA KAMPANJA GREENTECHA I JKP STANDARD VRBAS
subota, 18 oktobar 2014 14:13
 
Javno komunalno preduzeće „Standard“ iz Vrbasa i Greentech započeli su sredinom oktobra edukativnu kampanju u osnovnim školama na teritoriji opštine u cilju podizanja nivoa svesti dece i mladih o značaju primarene selekcije otpada i reciklaže.

Prve radionice u okviru kampanje organizovane su u četvrtim razredima škole „Petar Petrović – Njegoš“. Zahvaljujući pozitivnim reakcijama učenika i na molbu učitelja, radionice će biti organizovane i za učenike trećih razreda.
Ova edukativna kampanja je deo sveobuhvatne akcije odvojenog sakupljanja otpadne PET ambalaže koje odnedavno JKP Standard sprovodi na čitavoj teritoriji opštine.

Otpad će se u selima prikupljati jednom mesečno, a u samom Vrbasu svake druge i četvrte subote u mesecu. Kese za PET ambalažu su već podeljene svim domaćinstvima u opštini Vrbas. U okviru kampanje pod sloganom „Radimo što i čitav svet, umesto da zagađujemo, reciklirajmo PET“ biće podeljeno i 20.000 promotivnih flajera koje je preduzeće Greentech izradilo za potrebe promocije akcije, koja će postati redovna praksa u ovoj vojvođanskoj opštini. Time će JKP Standard Vrbas biti jedno od prvih preduzeća u Srbiji koje je sakupljanje PET boca za reciklažu organizovalo na čitavoj teritoriji opštine uključujući seoska područja.

foto