Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
GREENTECH NA NOĆI ISTRAŽIVAČA
sreda, 01 oktobar 2014 19:51
fotoNoć istraživača je manifestacija koja se organizuje u preko 300 gradova Evrope pod pokroviteljstvom programa Horizont 2000, najvećeg programa Evropske unije za istraživanje i inovacije, a koju u Srbiji organizuju Fstival nauke Beograd i Institut za molekularnu genetiku u genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu. Ove godine, 5. Noć istraživača održana je u 9. Gradova u Srbiji, a preduzeće za reciklažu plastike Greentech je bilo gost beogradske manifestacije u okviru programa Reciklažni kvart u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu.
Zajedno sa Recan fondom za promociju reciklaže limenki, preduzećem za reciklažu otpada EE „Božić i sinovi“, privrednim društvom za ekološku delatnost „Orses“ i neprofitnim udruženjem „Čepom do osmeha“, Greentech je edukovao posetioce Noći istraživača o procesu reciklaže i njenom značaju u zaštiti životne sredine.
Na štandu Greentecha posetioci su imali priliku da svoje PET boce odlože i ispresuju u ručnoj presi izrađenoj specijalno za ovu priliku od strane Solagro tima i pošalju ih na taj način u fabriku Greentecha u Mladenovu i upoznaju proizvode koji nastaju reciklažom PET boca. Najmlađi posetioci Reciklažnog kvarta su se na štandu Greentecha  oprobali u igri „Razvrstaj otpad“.