Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
EXIT YOUR WASTE, RECYCLE AND GO GREEN!
sreda, 16 jul 2014 08:50
fotoPromocija reciklaže na na najboljem evropskom festivalu Exit u Novom Sadu.

Preduzeće za reciklažu plastike Greentech i Recan fonadacija za reciklažu limenki su i ove godine u okviru Exit festivala realizovali akciju Exit Your Waste, pod sloganom Recycle & Go Green. Posetioci festivala su imali mogućnost  da svoj ambalažni otpad, PET boce i limenke, odlože u specijalne prese za limenke i namenske kontejnere za PET koji su se nalazili na više punktova na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i na glavnom ulazu na festival.
Timovi Greentechovih i Recanovih promotera, obučeni u reciklirane kostime su tokom festivala proveravali zanje posetilaca o reciklaži i nagrađivali ih jabukama i bedževima sa znakom reciklaže i sloganom Exit your waste, Go Green!
 Na štandu Greentecha i Recan fondacije posetioci su imali priliku da se okušaju u razvrstavanju ambalažnog otpada i da kartice sa fotografijama različitih vrsta ambalažnog otpada odlože u odgovarajuću kantu čime bi osvojili promo bedž.
Ove godine prostor festivala upotpunili smo sa 50 bala PET-a pokrivenih zelenim jastucima izrađenim od PET vlakna. Osim za promociju primarne selekcije i reciklaže PET otpada, balirani PET je poslužio i za sedenje, te je Greentechov neobičan mobilijar izazvao veliko  interesovanje posetilaca, naročito onih umornijih u kasnim noćnim satima.
Predstavnici Greentecha su aktivno učestvovali u radionicama GO grupe – Green Operations Europe (www.go-group.org) koje su se po drugi put održale u konferencijalnom delu programa Exit festivala  u prostoru Spomen zbirke Pavle Beljanski. Go Group je panevropska organizacija koja promoviše „ozelenjavanje“ festivalskih dešavanja i kroz razmenu iskustava doprinosi održivijim, ekološkijim i pametnijim muzičkim događajima širom Evrope.
Veliku podršku u promociji reciklaže na Exit festivalu dobili smo i od domaćih i stranih medija. Naše promoterke ne samo da su bile bezbroj puta fotografisane tokom festivala, već su o značaju reciklaže pričale za brojne elektronske i štampane medije. Izuzetno pozitivan i topao prijem od strane i domaćih i stranih posetilaca Exita i njihovo interesovanje ne samo za reciklažu, već i zaštitu životne sredine uopšte, pokazuje da je ekološka svest građana na sve višem nivou. Tome svakako doprinose edukativne akcije i kampanje poput ove na Exit festivalu koje Greentech i Recan redovno sprovode.