Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
DOPRINOS ISKUSTAVA SA DALEKOG ISTOKA RAZOVOJU RECIKLAŽE U SRBIJI
nedelja, 09 februar 2014 10:02
fotoAmbasador Tajavna u UK, Shen Lyshun, predstavnik tajvanskog diplomatskog odeljenja u Budimpešti, Ana Ho i predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj, Bill Huang, posetili su u četvrtak 13. februara sedište Greentecha u Novom Sadu, a zatim i fabriku u Mladenovu.
Preduzeće za reciklažu plastike Greentech u Srbiji posluje od 2005. godine i prva je i jedina investicija sa učešćem tajvanskog kapitala u Srbiji. Od 2012. godine u vlasničku strukturu Green Grupe, kojoj pripada Greentech Srbija, ušla je i Evropska banka za obnovu i razvoj čime je omogućen i novi ciklus investicija u fabriku za reciklažu PET boca u Srbiji.

Ambasador Tajavna u UK, Shen Lyshun, je u obilasku novog postrojenja Greentecha u fabrici u Mladenovu izrazio zadovoljstvo da je do sada jedina investicija sa učešćem tajvanskog kapitala u Srbiji postala izuzetan  primer dobre prakse i pokazatelj značaja investiranja u zelenu ekonomiju. Tajvan je pored Japana svetski lider u reciklaži, te je primena iskustva sa dalekog istoka u poslovanju grupacije doprinela da Green grupa za kratko vreme od svog osnivanja dospe na poziciju evropskog lidera u reciklaži PET boca.

Ovom prilikom, u želji da u Srbiji promovišu svoju zemlju i kulturu, predstavnici Tajvana su pozvali studente iz Srbije da konkurišu za stipendiju Vlade Tajvana i nastave svoje školovanje, bilo na kineskom ili na engleskom jeziku, u zemlji koja je poznata kao svetski lider na polju IT tehnologija. Stipendija Vlade Tajvana pokriva troškove studiranja i osnovne troškove života, a u zavisnosti od studijskog programa boravak na Tajvanu može trajati od 6 meseci do 4 godine. Više informacija o programu i procesu selekcije na ovom linku http://www.roc-taiwan.org/HU/ct.asp?xItem=470487&ctNode=4430&mp=192