Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
MINISTARKA DR ZORANA MIHAILOVIĆ U POSETI FABRICI GREENTECHA
subota, 15 februar 2014 11:50
fotoNa Dan državnosti Republike Srbije, 15. februara 2014. godine, ministarka energetike, razvoja i životne sredine dr Zorana Mihailović obišla je fabriku za reciklažu PET ambalaže u Mladenovu. Ministarka Mihailović je izrazila izuzetno zadovoljstvo novom investicijom Greentecha u postrojenje za vruće pranje PET fleksa i tretman otpadnih voda i isparenja po najvišim ekološkim standardima.


Ona je poručila da će se izmenama pojedinih zakona pomoći da reciklažnih fabrika u Srbiji bude što više i dodala da će Ministarstvo energetike i recikleri zajedno raditi na edukaciji i povećanju svesti stanovništva u vezi sa primarnom selekcijom otpada i značaju reciklaže. Ministarka Mihajlović je ukazala da je za razvoj te industrije važna dobra koordinacija između tog ministarstva, lokalne samouprave i reciklažne industrije.

Upoznavši se sa planovima Greentecha da se do kraja godine izgradi i postrojenje za proizvodnju RPET granulata, koji služi kao zamena originalnom PET granulatu za proizvodnju PET boca, ministarka je konstatovala da bi bilo dobro da Ministarstvo, u okviru najavljenih izmena zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu, da preporuku proizvđačima PET boca da uvozni PET granulat delimično zamene domaćim granulatom proizvodenim procesom reciklaže po najvišim EU standardima. Veća primena reciklata u proizvodnji je podstrek razvoju reciklaže u Srbiji koja je perspektivna privredna grana izuzetno važna sa ekološkog, ekonomskog i socijalnog aspekta.

Foto Tanjug, S.Radovanović (Arhiva)