Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
GREENTECH NA FESTIVALU EKOTURIZMA U BANJI RUSANDI
utorak, 08 oktobar 2013 21:21
fotoPrvi festival ekoturizma u organizaciji Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, održan je 6. oktobra u banji Rusandi. Program festivala obuhvatao je predavanja i filmove na teme ekoturizma, izložbe fotografija i predstavljanje organizacija koje svoju delatnost baziraju na aktivnoj zaštiti prirode.
Kao predeo izuzetnih prirodnih karakteristika, a još uvek bez formalne zakonske zaštite, banja Rusanda se nametnula kao idealan lokalitet za održavanje ove manifestacije. Naime, pored toga što je aktivno banjsko lečilište, ovaj lokalitet predstavlja jedno od retkih očuvanih slatinskih područja u Evropi i kao takva čuva bogatstvo karakterističnih biljnih i životinjskih vrsta. Zbog toga su, na inicijativu organizatora festivala, preduzeti koraci kako bi se ovo prirodno dobro stavilo pod zakonsku zaštitu, a prema rečima pokrajinskog sekretara za urbanizam, graditeljstvo i životnu sredinu, dr Slobodana Puzovića, koji je govorio na otvaranju festivala, to će se desiti u skorijoj budućnosti, banja Rusanda će biti proglašena Parkom prirode.


Podršku festivalu i celoj ideji zaštite ovog područja pružio je i Greentech, sa svojim info štandom, na kome su posetioci festivala mogli da se upoznaju sa delatnošću preduzeća i njegovoj nepobitnoj ulozi u zaštiti prirode.Takođe, za vreme trajanja festivala, bio je postavljen i kontejner za sakupljanje PET ambalaže, koja je nakon festivala upućena na reciklažu.

Linkovi:
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine
http://www.ekourb.vojvodina.gov.rs/?page_id=676 ;
Društvo za zaštitu I proučavanje ptica Srbije
http://www.pticesrbije.rs/ ;
Prezentacije Banje Rusande:
http://www.banjarusanda.rs/ .