Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU
sreda, 08 jun 2011 12:45
Preduzeće za reciklažu plastike Greentech uključilo se u akciju Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja - Očistimo Srbiju, realizovanu širom Srbije u subotu 4. juna, a povodom Dana zaštite životne sredine. Radnici Greentecha su čistili kanal Lovrenac u blizini sela Mladenovo kod Bačke Palanke i tom prilikom prikupljeno je približno 12 kubnih metara otpada. PET boce su činile najveći deo prikupljenog otpada i one su nakon akcije izdvojene i reciklirane u fabrici Greentecha u Mladenovu. Iskustva i drugih učesnika akcije Očistimo Srbiju, koji su čistili različite lokacije širom Srbije, pokazuju da su PET boce među najvećim zagađivačima životne sredine.

GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU
GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU
GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU GREENTECH U AKCIJI OČISTIMO SRBIJU

Pogotovo je problematična akumulacija PET otpada u rekama u Srbiji. Nedavno aktuelan primer Južne Morave pokazuje kako nemar građana može da izazove ozbiljna zagađenja koja je teško sanirati, pogotovo kad su vode u pitanju. Greentech u saradnji sa članicama mreže svojih dobavljača čini velike napore da podigne svest građana o značaju pravilnog odlaganja PET ambalaže, koja na taj način umesto zagađivača postaje vredna sirovina.
Volonterska akcija čišćenja kanala Lovrenac u okviru kampanje Očistimo Srbiju je dodatan doprinos Greentecha borbi za čistiju i zdraviju životnu sredinu.