Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
O nama

LOGO GREENTECH

GREENTECH Novi Sad je vodeći recikler PET boca u Srbiji. Osnovan je 2005. godine, a od 2015. godine bavi se i reciklažom otpadnog polietilena. Vrednost dosadašnje investicije je pet miliona EUR. Preduzeće trenutno zapošljava 150 radnika, a od svog nastanka u kontinuitetu radi na razvoju proizvodne tehnologije i širenju mreže dobavljača.

Administrativni centar Greentecha je u Novom Sadu, a fabrika je smeštena u Mladenovu kod Bačke Palanke. Greentech ima svoje sakupljačke centre u Novom Sadu i Beogradu.

Kapacitet prerade je 10.000 tona otpadne PET ambalaže godišnje i 3.000 tona otpadnog polietilena godišnje. Savremenom tehnologijom reciklaže otpadnih PET boca u fabrici Greentecha u Mladenovu se proizvode vruće oprene flekice (hot wash PET flakes). Finalizacijom procesa na nivou grupacije proizvode se poliestersko vlakno, poliesterska traka i rPET granulat koji se plasiraju na tržište Evropske unije.

Poliestersko (PET) vlakno je najznačajniji proizvod reciklaže plastike u okviru grupacije. Ima široku primenu u automobilskoj i hemijskoj industriji, takođe I u industriji nameštaja, tekstilnoj i građevinskoj industriji.

Poliesterska (PET) traka se zbog svojih izuzetnih tehničkih karakteristika koristi ka zamena za čeličnu traku pri pakovanju.

rPET granulat se koristi ka zamena za originalni PET granulat u proizvodnji PET pretformi za potrebe prehrambene industrije.

Polietilen (PE) regranulat koji se proizvode u fabrici u Mladenovu ima široku primenu u industriji pakovanja, građevini, prehrambenoj industriji primenom tehnologija ekstruzije, duvanja, brizganja i rotomoldinga.

Greentech je članica GREEN grupe (www.green-group.ro) čije je sedište u Buzau u Rumuniji i koja se osim reciklaže plastike na nivou grupacije bavi i reciklažom električnog i elektronskog otpada, rasvetnih tela, baterija I stakla. Godišnje se na nivou GREEN grupe reciklira 100.000 tona ambalažnog PET otpada i 10.000 tona ostale otpadne plastike. GREEN grupa lider u Evropi po kapacitetu reciklaže plastike.

GREENTECH kao društveno odgovorna kompanija permanentno radi na edukaciji građana o značaju reciklaže u zaštiti životne sredine i promociji primarne selekcije otpada u domaćinstvu. Najveći broj edukativnih aktivnosti realizuje se u saradnji sa osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije, dečjim vrtićima i nevladinim organizacijama.