Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
Proizvodnja
PET vlakna

Greentech koristi otpadne PET boce kao sirovinu prerađujući ih u fabrici u Mladenovu (Bačka Palanka) i dalje se u okviru Green Group-e upotrebljava za proizvodnju poliester vlakana. Time se na nivou grupacije Greentech zatvara ceo ciklus – otkup, reciklaža i finalizacija PET-a. Kapacitet fabrike u Mladenovu je 600 tona mesečno. Prosečna popunjenost kapaciteta je oko 50% tako da je Greentech otvoren za saradnju sa novim dobavljačima sa cele teritorije Srbije.

Sakupljači prikupljaju PET boce i presuju ih u bale kako bi se lakše transportovale do fabrike. Kada balirane PET boce stignu u fabriku debaliraju se, sortiraju po bojama, melju, peru i suše. Ovim postupkom dobija se nova sirovina PET FLEX.


Poliestersko vlakno se dobija daljom preradom PET FLEX-a unutar Green Group-e. Upotreba ovog materijala u tekstilnoj, automobilskoj i građevinskoj industriji vrlo rasprostranjena. PET vlakno se koristi za izradu odeće, nameštaja, tepiha, punjenje dušeka i jastuka. Sve je veća njegova primena kao geotekstilne podloge za puteve i deponije ili za izolaciju u građevinarstvu.

Drugi finalni proizvod Greentecha u reciklaži PET ambalaže je poliesterska traka, odnosno PET traka koja se zbog svojih izuzetnih tehničkih karakteristika koristi za vezivanje i osiguranje različitih pakovanja – paleta, elemenata u građevinarstvu, drvnoj industriji, metalurgiji