Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
ZAHVALNICA GREENTECH-EU WEEK FOR WASTE REDUCTION
nedelja, 16 decembar 2018 12:15

Ministarstvo zaštite životne sredine je 26. novembra u Novom Sadu obeležilo Evropsku nedelju smanjenja otpada.

Manifestaciji su pored ministra zaštite životne sredine i njegovih saradnika iz Ministarstva , prisustvovale brojne zvanice - predstavnici državnih ustanova i institucija, privrednih društava,akademske javnosti, nevladinih organizacija i medija.
Cilj svih učesnika je da se nastavi sa unapređivanjem zakonskih rešenja u oblasti upravljanja otpadom, prilagođavanje evropskim i svetskim standardima u ovoj oblasti, jačanju svesti javnosti radi menjanja navika građana i drugim aktivnostima kako bi Srbija bila zdravija i čistija.

Ministar Trivan uručio je zahvalnicu , preduzeću „GREENTECH” d.o.o iz Novog Sada, za doprinos smanjenju otpada i zdravijoj životnoj sredini.Okupljenim zvanicama se obratio generalni direktor „GREENTECH d.o.o Mihail Mateski i izjavio da je Kompanija u 13 godina poslovanja u Srbiji uspela da reciklira 80.000 tona Pet ambalaže. Ova količina Pet ambalaže u rinfuzi predstavlja 4.000.000 m 3. ili 50.000 šlepera . Treba imati na umu da bi ove količine otpadne Pet ambalaže završile na smetlištima, deponijama ili u prirodi. Na ovaj način su se zaposleni u „GREENTECH d.o.o, preduzeća sa kojima saradjuje, gradjani i Ministarstvo našli na zajedničkom zadatku zaštite životne sredine.