Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
POSETIOCI EXIT FESTIVALA SAKUPILI POLA TONE AMBALAŽNOG OTPADA U HUMANITARNE SVRHE
ponedeljak, 13 jul 2015 00:00
fotoU okviru kampanje “Donate Your Waste/ Doniraj svoj otpad“ sprovedene tokom  Exit festivala u Novom Sadu od strane  preduzeća za reciklažu plastike Greentech , Recan fonda za reciklažu limenki i JKP Zelenilo iz Novog Sada posetioci festivala i promoteri kampanje su sakupili i poslali na reciklažu pola tone otpadnih PET boca i limenki, a prihod od sakupljenog materijala biće doniran deci koja boluju od teških i retkih bolest u okviru akcije “Humani ponedeljak”, koju sprovodi JKP Zelenilo.
Tokom festivala Exit, Greentech i Recan su na više punktova na Petrovaradinskoj tvrđavi i u okviru Exitovog kampa na plaži Štrand organizovali preuzimanje PET boca i limenki od posetilaca Exita, a za učešće u akciji u zavisnosti od količine predatog otpada nagrađivali ih bedževima kampanje, otvaračima za limenke, eko cegerima i sportskim torbama. Veliko interesovanje  izazvao je Recanov recikli – specijalni bicikl za presovanje limenki postavljen u Exitovom kampu na Štrandu. Gosti Exitvogo kampa iz inostranstva su se masovno uključili u akciju, navodeći u razgovoru sa Greentechovim i Recanovim promoterima da je odvajanje otpada za reciklažu u zemljama iz kojih dolaze uobičajena pojava i da im je drago da i na Exit festivalu imaju mogućnost da doprinesu zaštiti životne sredine i učestvuju u ovoj akciji humanitarnog karaktera.
Tri godine za redom Exit, preduzeće za reciklažu Greentech i Recan fond za reciklažu limenki tokom Exit festivala sprovode ekološku kampanju sa ciljem podizanja svesti mladih ljudi o značaju pravilnog odlaganja otpada i reciklaže u zaštiti životne sredine i očuvanju prirodnih resursa. Ove godine u kampanji “Donate Your Waste/ Doniraj svoj otpad“  je učestvovalo približno 20.000 posetilaca festivala koji su sakupili oko 7.000 komada PET boca i 15.000 limenki za reciklažu.