Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
RECIKLAŽA NA NOVOSADSKOM ŠTRANDU
ponedeljak, 08 jun 2015 10:04
Pozorišnom predstavom za decu “Prljavo ili čisto – nije isto” na na novosadskoj plaži Štrand započela je kampanja “Za čistu plažu, Vašu ambalažu u reciklažu”. Ovu kampanju će tokom letnje sezone zajednički sprovoditi JKP Zelenilo, kompanije Greentech i Sekopak i Recan fond za reciklažu limenki.

Greentech je sa Javnim komunalnim preduzećem Zelenilo potpisao ugovor o preuzimanju otpadne PET ambalaže i limenki sakupljenih na kupalištu Štrand I poslovnim prostorijama preduzeća, čime će se obezbediti ne samo ekološki odgovorno upravljanje na prostoru najposećenije novosadske plaže, već i ekonomičnije upravljanje otpadom na nivou čitavog preduzeća. Zahvaljujući donaciji kompanije Sekopak postavljeno je dodatnih 35 kanti za odvojeno sakupljanje ambalažnog otpada, a prvi put ove godine zakupci lokala na na Štrandu su u obavezi da odvajaju sav ambalažni otpad za reciklažu. Staklenu ambalažu sakupljenu na Štrandu preuzimaće Srpska fabrika za reciklažu stakla Grejač.
Kao podršku realizaciji projekta Recan fond za reciklažu limenki je na Štrandu postovio ručnu presu za limenke i kutije po ugostiteljskim objektima, a Greentech je donirao i dodatne žičane kaveze za PET i limenke.
Kako bi se posetioci Štranda motivisali da odvajaju svoj ambalažni otpad u namenske posude, tokom čitave sezone će se sprovoditi kampanja “Za čistu plažu, Vašu ambalažu u reciklažu”. Tim povodom je uoči Svetskog dana životne sredine na Štrandu gostovala pozorišna predstava “Prljavo ili čisto – nije isto” pod pokroviteljstvom kompanije Sekopak . Glumci Slobodan Boda Ninković, Marija Veljković i Jovica Tišma u ulozi promoter reciklaže najmlađim posetiocima Štranda i njihovim roditeljima su objasnili kako da odvoje svoj ambalažni otpad da bi on umesto u prirodi završio u fabrikama za reciklažu i zbog čega je to važno.
Na sam dan zaštite životne sredine, 5. Juna, na Štrandu je bila postavljena Recanova mini teretana i recikl za presovanje limenki, a promoteri Sekopaka i Greentecha su u razgovoru sa brojnim posetiocima ukazivali na značaj primarne selekcije otpada i reciklaže u zaštiti životne sredine.