Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
JOŠ JEDNA REKORDNA GODINA GREENTECHA
ponedeljak, 10 februar 2014 09:57
fotoProtekla godina je bila izuzetno značajna za poslovanje preduzeća za reciklažu plastike Greentech iz Novog Sada. U 2013. godini je započet nov investicioni ciklus vredan 4 miliona eura u postrojenje za vruće pranje PET fleksa, postrojenje za tretman otpadnih voda i isparenja u prvoj, kao i pogon za preradu polietilena i proizvodnju RPET granulata u drugoj i trećoj fazi investicionog ciklusa čiji se završetak planira u drugoj polovini 2014. godine. U 2013. godina  količina sakupljenog i od strane Greentecha recikliranog PET otpada dostigla je rekordnih 6.900 tona, što je za 15% više nego u 2012. godini.

Zahvaljujući povećanju broja dobavljača i otvaranju Sakupljačkog centra u Novom Sadu Greentech je i u protekloj 2013. zadržao svoju lidersku poziciju u reciklaži PET otpada na tržištu Srbije.

Osim šti doprinosi zaštiti životne sredine, poslovanje Greentecha ima I pozitivan socijalni i ekonomski uticaj. U okviru sakupljačke mreže Greentechovih dobavljača zaposleno je približno 1000 ljudi, a u samoj fabrici u Mladenovu broj zaposlenih dostigao je 85 sa ciljem da se do kraja godine taj broj poveća na 130.