Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
GREENTECH POTPISAO UGOVOR SA AGENCIJOM SIEPA O DODELI BESPOVRATNIH FINANSIJSKIH SREDSTAVA ZA DIREKTNE INVESTICIJE
ponedeljak, 24 jun 2013 10:16

U petak 21. juna predstavnici Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) posetili su fabriku Greentecha u Mladenovu u pratnji zamenika predsednika opštine Bačka Palanka, Bojana Radmana. Ovom prilikom potpisan je ugovor o dodeli bespovratnih finansijskih sredstava za direktne investicije preduzeću Greentech za realizaciju projekta izgradnje nove proizvodne hale i uvođenje novih linija za preradu PET ambalaže u fabrici za reciklažu plastike u Mladenovu.

 Novom investicijom planira se instaliranje linije za vruće pranje PET fleksa, postrojenja za preradu otpadnih voda i po prvi put u Srbiji izgradnja pogona  za proizvodnju RPET granulata najsavremenijom Vacurema tehnologijom. Prilikom posete fabrici u Mladenovu, predsednik upravnog odbora agencije SIEPA, Slobodan Vojinović istakao je da je ove godine stigao veliki broj prijava na program privlačenja direktnih investicija putem dodela subvencija za novo zapošljavanje, ali da je Greentechov projekat, zahvaljujući svojoj inovativnosti i značaju koji ima za dalji razvoj opštine Bačka Palanka, ušao u mali broj onih koji će biti i podržani iz budžeta Republike Srbije.

 Pomoćnik direktora za strana ulaganja, Vladimir Tomić, je uručio ugovor generalnom direktoru preduzeća Greentech, Mihailu Mateskom i poželeo u ime Agencije SIEPA i Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije mnogo uspeha u realizaciji investicije. Bojan Radman, zamenik predsednika opštine Bačka Palanka, izjavio je ovim povodom da je zapošljavanje novih 100 radnika u fabrici Greentecha u Mladenovu od izuzetnog značaja ne samo za razvoj Mladenova, i obližnjeg Karađorđeva u kojem je izuzetno visok procenat nezaposlenosti, već i o pštine Bačka Palanka u celini.

Planirano je da se do kraja leta završi izgradnja nove fabrike u Mladenovu, a do kraja 2013. godine u njoj zaposli još 100 novih radnika.