Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
AKCIJOM “POZNAJEŠ LI SVOJ GRAD” OBELEŽEN DAN PLANETE ZEMLJE
utorak, 23 april 2013 10:40
galerijaOdred izviđača “Ivo Lola Ribar” iz Novog Sada, koji sledeće godine slavi 60 godina postojanja i rada sa decom i omladinom, je u nedelju 21. aprila godine organizovao akciju “Poznaješ li svoj grad”.  
Ovom tradicionalnom akcijom, koja za cilj ima upoznavanje školske dece sa kulturom, istorijom i životom grada Novog Sada, je na zabavan i edukativan način ove godine obeležen i Dan planete zemlje 22. april.
Učenici akcije dobijali su lanč pakete sa flaširanom vodom, koju je obezbedila Minaqua kao sponzor dešavanja, a jedan od zadataka je bio da se ove PET boce na samom kraju trke predaju na štandu preduzeća Greentech u Dunavskom parku. Svi učesnici trke koji su iskorišćene PET boce poslali na reciklažu su dobili simboličan pokon – Greentechov edukativni strip “Povratak”. Nakon finalnog ekološkog testa, osnovci su imali zadatak da od otpadnog kartona i PET vlakna naprave neku od ugroženih životinjskih vsta na zemlji.

Akcijom “Poznaješ li svoj grad” odred izviđača “Ivo Lola Ribar” i preduzeće za reciklažu Greentech su pokušali da skrenu pažnju dece na stanje životne sredine i ulogu pojedinca u njenom očuvanju.
U akciji je učestvovalo 7 timova koje su činili učenici petog razreda iz 7 osnovnih škola sa teritorije grada Novog Sada, a van takmičarske konkurencije i gosti – izviđači iz Sremske Mitrovice. Za prva tri mesta su se izborili timovi škola “Mihajlo Pupin” iz Veternika – prvo mesto, zatim ” Petefi Šandor” iz Novog Sada – drugo i ” Marija Trandafil” iz Veternika – treće mesto.