Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
Opština Bačka Palanka i Greentech potpisali protokol o saradnji na promociji reciklaže
sreda, 27 mart 2013 00:54
13. februar 2013. godine
ProtokolPredsednik Opštine Bačka Palanka, Bojan Radman i direktor preduzeća za reciklažu plastike Greentech doo , Mihail Mateski potpisali su protokol o saradnji na promociji primarne selekcije otpada u domaćinstvu i reciklaže u opštini Bačka Palanka. Preduzeće Greentech će u naredne 3 godine kontinuirano sprovoditi edukativne kampanje usmerene na podizanje ekološke svesti građana Bačke Palanke, a Opština će pružiti institucionalnu podršku ovim aktivnostima. Potpisivanjem ovog protokola zvanično je započela realizacija projekta „Planeti pomaži u reciklaži“ i u Bačkoj Palanci, u okviru kog će se sprovoditi edukativne radionice na temu zaštite životne sredine u osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine, a u kojima će učestvovati približno 1500 učenika.

U okviru ove kampanje Greentech će donirati namenske kontejnere za odlaganje ambalažnog PET otpada školama uključenim u projekat i omogućiti učenicima da u svojoj školi odlažu ambalažni otpad i tako ga upućuju na reciklažu.
Svi učenici škola na teritoriji opštine Bačka Palanka imaće mogućnost da učestvuju u nagradnom konkursu pod nazivom “Toja planeta – tvoj problem” za najbolju fotografiju, likovni rad i foto strip na temu zaštite životne sredine.
Protokol 2

Prilikom potpisivanja ovog protokola predsednik opštine Bojan Radman istakao je da je za Bačku Palanku izuzetno značajno prisustvo jedne međunarodne kompanije poput Greentecha na teritoriji opštine i da će Opština dati svoj puni doprinos svim aktivnostima usmerenim na širenje postojećih kapaciteta i unapređenja sakupljanja i reciklaže PETotpada. Radman je naglasio da su nove investicie Greentecha, u prvo postrojenje u Srbiji za proizvodnju RPET-a (reciklirani granulat za proizvodnju novih PET boca) i proizvodni pogon za reciklažu polietilena kojima se planira zaposlenje novih 100 radnika, projekto od izuzetnog značaja, a kampanja koju Greentech namerava da sprovede način da se napune kapaciteti novih pogona fabrike za reciklažu.
Direktor Mihail Mateski je izjavio da očekuje da nova postrojenja budu završena u narednih 6 meseci i istakao da je potpisivanje ovog protokola o saradnji logična nadogradnja postojeće saradnje između Opštine Bačka Palanka i Greentecha.
Potpisivanju protokola prisustvovao je i predsednik upravnog odbora Green Grupe, čija je članica Greentech Novi Sad, gospodin Klement Hung. Ovom prilikom on je izjavio da je ponosan što ima priliku da učestvuje u ovom događaju, jer je za Green grupu osim ekonomskog aspekta poslovanja aspekat zaštite životne sredine od izuzetnog značaja. -  Delatnost Green grupe doprinosi smanjenju otpada, očuvanju životne sredine, štednji prirodnih resursa i energije, a građani su ključni partneri na ovom poslu. Sinergija građana i reciklažne industrije doprinosi održivom razvoju. Zato se Green grupa u okviru svojih promotivnih aktivnosti intenzivno bavi edukacijom građana, pogotovo dece i mladih i iskreno mi je zadovoljstvo što će uz podršku Opštine Bačka Palanka Greentech Srbija u naredne 3 godine i pored svih angažmana na izgradnji novih proizvodnih pogona, pažnju posvetiti i društveno odgovornom radu u zajednici, - istakao je gospodin Hung.
U Bačkoj Palanci, 13.02. 2013.