Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
GREENTECH NA SAJMU ŽIVOTNE SREDINE ECOFAIR 2012 NAJAVIO NOVU INVESTICIJU
utorak, 16 oktobar 2012 11:08
Na sajmu životne sredine Ecofair GREENTECH najavio novu investiciju u pogon za preradu otpadne PET ambalaže Vacurema tehnologijom “bottle to bottle”.

GREENTECH Novi Sad je po peti put učestvovao na Međunarodnom sajmu energetike i životne sredine ECOFAIR 2012. koji se tradicionalno održava sredinom oktobra na Beogradskom sajmu. Nastup na najprestižnijoj sajamskoj manifestaciji u Srbiji u oblasti zaštite životne sredine GREENTECH je iskoristio za susrete sa svojim poslovnim partnerima i promociju novih investicija. U Greentechovoj fabrici u Mladenovu u prvoj polovini 2013. godine biće izgrađeno novo postrojenje za reciklažu otpadne PET ambalaže Vacurema tehnologijom po principu "bottle to bottle", odnosno "iz boce u bocu".

Sajam   Sajam Sajam Sajam

Realizacijom ove investicije, vredne 5 miliona eura, po prvi put u Srbiji će se od otpadnih PET boca proizvoditi R-PET granulat, tehnoloski najnapredniji finalni proizvod reciklaže PET boca. R-PET granulat koristi se kao zamena originalnom granulatu za proizvodnju PET epruveta, tj. PET boca, čime korisnici ovakve ambalaže ostvaruju velike ekonomske uštede, povećavaju energetsku efikasnost i direktno utiču na očuvanju zdrave životne sredine.
U novoj fabrici biće uposleno novih 50 radnika.