Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
PROMOCIJA RECIKLAŽE NA FESTIVALU EKOLOŠKOG POZORIŠTA U BAČKOJ PALANCI
utorak, 04 septembar 2012 21:16
U Bačkoj Palanci je pod sloganom “Kad ćeš odrasti mali veseljače?”, od 23. do 26. avgusta održan 18. po redu Festival ekološkog pozorišta (FEP).
FotoFestival ekološkog pozorišta za decu i mlade, jedinstvena je kulturno-umetnička manifestacija, jer se u gradu bez pozorišta jedina bavi sistematskim negovanjem kulture i podstiče mlade na aktivizam i participaciju u lokalnoj zajednici. Povezuje mlade sa svojim vršnjacima iz drugih krajeva. Podstiče kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu uopšte. Razvija svest o značaju i zaštiti životne sredine još u ranom periodu odrastanja. Okuplja mlade samostalno i samoinicijativno u samu realizaciju projekta i pozitivno ih afirmiše. Svoje punolestvo Festival ekološkog pozorišta je proslavio brojnim programima za decu i mlade: pozorišnim predstavama, radionicama, koncertima, kreativnim druženjima u duhu umetnosti i ekologije.

 Promociju “zelenih” ideja koje festival godinama “usađuje” deci i mladima u Bačkoj Palanci  Greentech je, osim kroz sponzorstvo festivala, pomogao i distribucijom edukativnih brošura namenjenih deci  i mladima u kojima se objašnjava značaj reciklaže u zaštiti živtone sredine i  očuvanju prirodnih resursa, i odvajanja reciklabilnog otpada u domaćinstvu.


Foto fotoFoto

Zahvaljujući Greentechu i JKP Komunal Projekt u Bačkoj Palanci je uspostavljen sistem za prikupljanje otpadne PET ambalaže. Samo u prošloj godini Greentech je postavio dodatnih 40 žičanih kontejnera za prikupljanje otpadnog PET-a koji su na usluzi ekološki svesnim građanima Bačke Palanke. Podizanju nivoa svesti Palančana o značaju  zaštiti životne sredine, a samim tim i značaju primarne selekcije otpada u domaćinstvu doprineo je značajno Festival ekološkog pozorišta koji traje i opstaje i pored teških finansijskih uslova već 18 godina.

U interesu promocije kulture i stvaralaštva i zaštite životne sredine  u opštini Bačka Palanka uspostavljena saradnja Festivala ekološkog pozorišta i Greentecha nastaviće se i sledeće godine.