Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
Greentech u nacionalnoj studiji RIO +20
četvrtak, 21 jun 2012 11:26
Generalni sekretar UN Ban Ki Mun otvorio je danas u Rio de Žaneiru samit o održivom razvoju "Rio+20" na kojem se okupilo 86 šefova država i vlada i veliki broj ministara. Cilj trodnevnog samita, najvažnijeg u istoriji čovečanstva kako ga mnogi karakterišu, jeste da se pronadju načini za očuvanje planete i poboljša život njenih stanovnika, posebno najsiromašnijih.
 
Delegaciju Srbije predvodi predsednik Tomislav Nikolić, a u njoj su još ministri životne sredine i spoljnih poslova Oliver Dulić i Vuk Jeremić. Delegaciju mladih iz Srbije predstavljaće Jovana Dodoš i Danilo Arsenijević.

Konferencija u Riju je osnovana sa ciljem da se lideri zemalja ujedine i definišu putanju održivog razvoja koja će voditi ka budućnosti u kojoj će stanovništvo sveta imati pristojan životni standard, uz očuvanje ekosistema i prirodnih resursa.

 
Cilj je da se obezbedi politička posvećenost održivom razvoju, da se proceni napredak medjunarodnih dogovora i ciljeva održivog razvoja.
 
Preduzeće za reciklažu plastike Greentech iz Novog Sad je kao primer dobre prakse prezentovano u nacionalnom izveštaju "Serbia Green Economy Study RIO +20" koji će naša delegacija predstaviti u Rio De Žaneiru. Sa ovog linka možete preuzeti studiju, a primer Greentecha možete pročitati na 45 strani u odeljku 6.2.2. Podrška otvaranju novih radnih mesta i smanjenju nezaposlenosti.