Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
Greentech na Vašaru reciklaže
četvrtak, 07 jun 2012 21:15

Greentech je učestvovao u manifestaciji “Reciklovašar” u novosadskom vrtiću “Maslačak” održanoj 7. juna, u nedelji obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine. Vrtić “Maslačak” je prvi ekološki vrtić u Novom Sadu, a taj status je dobio pre 20 godina kada su se članovi kolektiva i roditelji dece pobunili protiv izgradnje objekta za ciklonizaciju na zelenoj površini ispred same zgrade obdaništa. Svoj “zeleni” duh Maslačak neguje i dan danas, tako je protekle godine reciklaža bila glavna tema u programu rada vrtića.

Edukacija u vrticu - foto Edukacija u vrticu - foto  Edukacija u vrticu - foto  Edukacija u vrticu - foto 

 

Deca su zajedno sa svojim vaspitačima izrađivali različite upotrebne i umetničke predmete od starih novina, kartona, plastičnih flaša, kesa i mnogih drugih otpadnih materijala, a manifestacija posvećena reciklaži je završni događaj na kom su deca predstavila svoje radove. Na Vašaru reciklaže veliki broj gostiju, pre svega roditelja, imao je prilike da kupi po simboličnim cenama brojne rukotvorine mališana iz “Maslačka”. Na ovaj način deca se od malih nogu uče da otpad ima svoju ekonomsku vrednost i da se prema njemu treba odnositi odgovorno. Mališani iz “Maslačka” su pripremili i kratku priredbu za goste vrtića, a kostimi su za ovu priliku izrađeni od plastičnih kesa i starog papira.

 

Edukacija u vrticu - foto

 

U kino sali vrtića održano je predavanje simboličnog naziva “Planeti pomaži u reciklaži” za decu iz starijih grupa u okviru kojeg su oni mogli da se upoznaju sa proizvodima koji u fabrici Greentech nastaju reciklažom ambalažnog PET otpada, ali i da čuju zašto je za budućnost planete važno da se otpad sakuplja i reciklira. Saradnja sa vrtićem “Maslačak” biće nastavljena i sledeće školske godine. Planirano je da deca sa svojim roditeljima kontinuirano sakupljaju plastične čepove sa PET boca, a da finansijska sredstva koja dobiju od Greentecha na ime otkupa budu iskorišćena za kupovinu potrošnog slikarskog materijala i lopti.