Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
Greentech dobio priznanje Zeleni list
četvrtak, 24 maj 2012 22:01
Zeleni listPokret gorana Vojvodine i Radio Beograd dodelili su priznanje „Zeleni list“ za 2011. godinu preduzeću Greentech Sad za uspešan rad na reciklaži PET ambalažnog otpada, podsticanje individualnih sakupljača da uđu u legalne tokove, ulaganja u sakupljačku infrastrukturu i edukovanje građana o važnosti reciklaže kroz različite akcije.“Zeleni list” je tradicionalno priznanje koje se dodeljuje u oblasti zaštite životne sredine još od 1983.godine. Pored 10 zelenih dodeljuje se i jedan crni list zagađivaču godine.
Tokom cele godine realizuje se akcija traženja najvećeg zagađivača, kao i najvećih zaštitnika životne sredine, dok se završna manifestacija uz dodelu "Crnog i Zelenog lista", održava jednom godišnje i to u Sremskim Karlovcima, kao ekološki čistoj životnoj sredini, bogatoj prirodnim i kulturnim vrednostima.

Dobitnik "Crnog lista" za 2011. godinu je Fabrika ulja i biljnih masti "Vital" iz Vrbasa za dugogodišnje zanemarivanje štetnog uticaja otpadnih voda iz fabrike, i pored pogona za preradu, koji godinama zagađuju Veliki bački kanal i izostanak ulaganja u zaštutu životne sredine.

Zeleni list