Javascript must be enabled in your browser to use this page.
Please enable Javascript under your Tools menu in your browser.
Once javascript is enabled Click here to go back to Greentech
  • Greentech

  • Greentech2

  • Greentech3

  
GREENTECH U AKCIJI “OPLANETI SE! RECIKLIRAJ” U BAČKOM PETROVCU
četvrtak, 03 maj 2012 16:10
U okviru ekološke kampanje “Oplaneti se! Recikliraj”, 30. aprila. organizovana je akcija sakupljanja starog papira i otpadne PET ambalaže u Bačkom Petrovcu, u kojoj su se u najvećoj meri odazvali učenici osnovne škole Jan Čajak. Sakupljeno je 4 tone otpada koji je u saradnji sa firmama Tehnopapir i Greentech. D.O.O poslat na reciklažu.Oplaneti se Oplaneti se

Ovim povodom u školi Jan Čajak organizovan je bogat program koji su pripredili učenici i njihovi profersori. Učenici škole su se takmičili u ekološkom kvizu, izvodili skečeve koji promovišu  reciklažu, a deo kulturnog programa izvedenog u čast gostiju iz Zelene inicijative sastojao se od muzičkih, plesnih, folklornih tački.

Na kraju programa Kristina Cvejanov, PR Greentecha, je održala kratku prezentaciju i pokazala učenicima škole proizvode koji nastaju reciklažom - PET fleks i PET vlakno. Preduzeće Greentech je doniralo školi Jan Čajak namenski kontejner za sakupljanje ambalažnog PET otada.

Prisutne goste je na samom početku pozdravio i predsednik opštine Bački Petrovac, Vladimir Turan. Događaj ispred i unutar Osnovne škole „Jan Čajak" organizovalo je Udruženje građana "Zeleni krug" iz Bačkog Petrovca, član Zelene liste Srbije, a realizaciju je obezbedio Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC) i Mladim istraživačima Srbije i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Realizacijom aktivnosti usmerenih ka prikupljanju otpada, kroz kampanju Oplaneti se! Recikliraj, Zelena Lista Srbije i Zelena inicijativa žele da povećaju učešće gradjana/ki, reciklažnih biznisa i lokalnih institucija u oblasti prikupljanja reciklažnih sirovina. Tokom realizacije akcija u 12 gradova u Srbiji biće prikupljeno preko 40.000 kg plastike, papira, elektronskog i električnog otpada koji će biti otpremljen u reciklažna postrojenja. Kampanja Oplaneti se! Recikliraj realizuje se kao deo ekoloških aktivnosti Zelene inicijative usmerenih ka unapređenju primarne selekcije na lokalnom i nacionalnom nivou i reformi prakse u upravljanju otpadom u Srbiji.